LYDNAD var honnörsordet! Prövning - utesluten! Av Elisabeth

Först vill jag tacka för alla dessa inlägg! Jag har följt debatten, jag har läst insändare från LO-avhoppare. Jag FÖRSTÅR! Jag har nämligen själv varit där.

Jag blev född på nytt 1981, den 13:e juni. Jag träffade underbara kristna som hade KÄRLEK och jag visste med en gång att de hade med Gud att göra trots att jag aldrig hade gått i någon kyrka eller läst Bibeln. De bad för mig - bönerna går tack och lov alltid hem till Herren - och efter några veckor så blev jag fullständigt helad (jag var döende, åt ingenting).

Helandet skedde hemma, utan någon människa inblandad, förutom Gud! Sedan hamnade jag i Södermalmskyrkan - allt detta i juni 1981. Kärleken flödade i församlingen och jag hittade min plats direkt! Jag njöt av den frid som rådde då och hela min själ "drack" av Guds Ande och jag "åt" Guds ord och kände, hur jag växte och mognade i Herren.

Vi hade en underbar lovsång på mötena, kyrkan var fullpackad och varje söndag kom 5-10 stycken fram och tog emot Jesus! (Eller fler ibland!) Vi hade dop varje söndag och Guds Ande verkade på ett stilla och kärleksfullt sätt!

Jag började dock ana oråd 1982, då Bror Spetz visade diktatoriska anlag i sitt uppträdande och i sin förkunnelse. Jag blev orolig! Det kom falska profetior från talarstolen, en efter en annan och predikningarna handlade UTESLUTANDE om pengar! Pengar, pengar, pengar!

Vi, stackars får, somnade i bänkarna, orkade inte lyssna till "köttsliga" budskap MEN ingen prövade dessa! Och så kom den dagen då vi fick höra, att Bror S. har bjudit in en förkunnare, direkt kommen från USA med ett aktuellt budskap. (Jag tror det var hösten 1982). Denne hette Ulf Ekman.

När han kom, väntade vi alla på en förnyelse, på någon som skulle ge sitt liv för fåren och älska sanningen och leva i kärleken! Men efter några veckor fick jag en känsla av "andligt illamående". Lovsången, som var käck och född av Anden, uppbyggande och mjuk, förvandlades plötsligt till en "uppvispad köttslig" prestation. Den blev HÅRD och lät som en ljudande cymbal…Förstår ni, kära syskon!? Vi var på väg in i det mänskliga, långt bort - skulle det visa sig senare - ifrån Herdens röst och tilltal!

Ulf Ekman predikade för "kung och fosterland" och mina olustkänslor bara växte. Jag gick och prövade allt mot skriften, grubblade mig till sömns, sökte Gud och trodde att det var FEL PÅ MIG! Jag fick associationer till Hitler - Tyskland, Stalin - Ryssland och höll på att bli galen! Jag sökte Bror S. för detta men han var bara ignorerade mig och min oro. Frukten av denna fruktansvärt snedvridna förkunnelse lät inte vänta på sig.

När UE startade Livets Ord 1983 på hösten, tror jag, så bröt "helvetet" lös! Nästan alla ungdomar försvann från Södermalmskyrkan och när de kom tillbaka, så drev de ut onda andar ur gamla kristna! När jag försökte varna i ett tidigt skede, så fick jag höra av en 18-åring att jag var besatt av en ond ande! Ulf själv gick och skrek åt djävulen, hånade honom och vrålskrattade åt honom med förakt!

Men satan är en mäktig furste i den andliga andevärlden och har en enorm intelligens! Han är slug och förskapar sig till ljusets ängel och han BEDRAR! "Herren näpse dig!" eller "Vik i Jesu namn!" - kort och bestämt - man ska inte hålla på och utmana en stark andemakt utan Guds ledning!

Den enda vägen att övervinna fienden är att hålla sig till ETT ENKELT EVANGELIUM och vandra i ÖDMJUKHET, som är motsatsen till djävulens karaktärsdrag - högmod! Just det som Ulf trodde, att han var starkare än satan gjorde, att han själv "åkte dit" och blev LURAD! I själva verket gick han fiendens ärenden i stället för Kristi - nu med facit i hand ser vi alla frukten av detta - SPLITTRING I ALLA KYRKOR, "slakt" i Södermalmskyrkan och tusentals lik utmed vägkanterna!

"Jesus har makt, Han har all makt" sjöng man efteråt! Det här med MAKTEN…Maktmänniskor "producerades" på bibelskolan i Uppsala - LYDNAD var honnörsordet! Prövning - utesluten!

LEDAREN - han var Guds smorde och INGEN fick undersöka varken sig profetior eller budskap! När jag ville pröva mot skriften detta om äldstebröder (eftersom alla äldste "avsattes" på Söder), så fick jag höra att JAG KOMMER ATT DÖ OM JAG GÅR MOT GUDS SMORDE!!!

(Se förresten Bror Spetz`s artikel i Dagen från februari någon gång år 2003, där han försvarar Ulf Ekman och säger, att det är farligt om man går mot Guds smorde).

Jag känner igen detta så väl! Men under 80-talet satt jag och prövade mig "fördärvad" på alla dessa möten! En sak var säker och fortfarande är säker - jag kände inte igen HERDENS RÖST!

Folk som kom från Uppsala var förvandlade till ROBOTAR! Uppskruvade, tomma och kärlekslösa! EMPATI kunde de inte stava till! Enligt Ulf var kärlek onödigt "gulli - gull - gull" och Bror S, predikade år 2001, att Gud är MILITANT!

För att inte tala om, att när Dalai Lama skulle komma till Sverige, så bad han att planet skulle störta, så att Dalai Lama inte satte sin fot här i landet! GODE GUD - säger jag bara - Gode Gud!

Förakt flödade från predikstolarna och folket svalde alla falska profetior och lögner med hull och hår!

Till slut, när man varnat och varnat, orkade inte jag längre! Jag blev utslängd ur kyrkan och lämnad åt mitt öde! Hesekiel tänkte jag, predikade rätt om Israels falska och glupska herdar!

Men allting ser bra ut! Ungdomarna är brinnande, peppade. KÄRLEKEN saknas men det tänker ingen på! "Ni ska ha det nya!" Visst - en gammal orm i ett nytt skinn!

Detta ständiga tungotalande och krigande i anden! LO är ute efter MAKT! Jag var på ett möte för några år sedan i ett sammanhang och en kvinna från LO lade händerna på mig. Jag trodde, att jag skulle dö efteråt, så illa mådde jag! Det kändes som om en "orm" tog stryptag runt min hals! Jag åberopade Jesu blod och då försvann detta!

Det finns mycket, mycket mer! Jag har kommit fram till slutsatsen, efter 22 års prövning, att LO:s lära är tokig i botten. KOM IHÅG - lite surdeg syrar hela degen!

Lovsången är underbar men det är inte av lovsången utan av frukten man känner igen trädet på! Denna lovsång är inte mantra som man upprepar om och om igen! Den ska födas i hjärtat av den Helige Ande av kärlek till Jesus och inte "vispas upp", så att det blir häftigt!

Jesus gjorde lärjungar av KÄRLEK, födde fram dem! Han tränade dem inte som i det militära utan TVÄTTADE DERAS FÖTTER!

Makt är ett fruktansvärt begär! Låt oss varna andra och be att Gud öppnar deras ögon, så att de inte låter sig luras av denna falskhet och kärlekslöshet i botten! åter igen säger Jesus, att inte alla kommer in som ropar till mig Herre, Herre! Inte alla som driver ut demoner och profeterar i Hans namn kommer in heller! Vi måste ha Kristi hjärta, medlidande, frid och kärlek!

När jag försvann i slutet på 80-talet ur Söder, så var ingen som frågade efter mig! INGEN! Kom ihåg, det är "money, money" och makt som räknas!

Om man inte älskar sanningen blir man bedragen av lögnen! Det är Gud själv som sänder villfarelsen! Låt oss vara VAKSAMMA!

Guds frid till er alla syskon som läser dessa rader! Jag ÖVERLEVDE men många "dog", glöm inte detta!

(Detta är bara en liten del av vad jag har varit med om).

Med all kärlek i Kristus!

Elisabeth

Vittnesbörd