Så här kan det gå till på L.O:s bibelskola. Av Maria

 

När man är kristen, ung och vill ge allt för Gud, blir många intresserade av Trosrörelsen och L.O:s bibelskola framförallt. Här känns det nytt och fräscht! All dammig måttlighet från den gamla församlingen är försvunnen.

Visst känns ett och annat lite konstigt men man tar det som är bra och lämnar det andra. "Lägger förnuftet på hyllan"

Snart accepterar man också saker som man var tveksam inför i början. Man har fått denna underbara uppgift att "rädda världen" (vem vill inte det i 18-20-årsåldern?) Tänk att få vara i centrum för "Det Gud gör i Sverige i dag".

Det kan gå riktigt bra, veckorna är inrutade med möten och cellgruppsträffar, det finns regler för det mesta och så länge man rättar sig i ledet fungerar det. Det är ingen ide´ att några negativa "religiösa" kommer med petiga lärofrågor nu.

Men åren går. Raul Wallenberg kom inte tillbaka under det år som pastorn profeterat. Andra fantastiska profetior går inte heller i uppfyllelse. Den utlovade väckelsen kommer inte och det är församlingsmedlemmarnas fel.

Ekonomin blir allt sämre; FÖRST ger man tionde på bruttolönen, räkningar och matpengar kommer i andra hand.

Det blir vardag. Ibland en mycket svår tid. De flesta som lämnar Trosrörelsen gör det för att:

  1. Man inte orkar vara kvar längre:

    Jag har försökt att helga mig mer, kriga mer mot djävulen, gå fram för förbön, "så" in mer pengar, bekänna Ordet, flöda i anden, komma in i Guds A-plan med mitt liv, underordna mig ledarskapet, lyssna på undervisningsband. "Stänga av" om jag hör något negativt om L.O. och tala högt i tungor tills mina tankar tystnar. Le och bekänna SEGER, trots att jag känner mig som ett tomt skal.

    Jag är livrädd för att lämna Församlingen, då räknas jag som misslyckad avfälling, och hur det går för dem, har jag hört på predikningar. Det går ändå inte att vara kvar. Då får jag väl komma till helvetet då, det känns redan som om jag är där.

  2.  Man ser vänner inom rörelsen bli utsatta för andliga och själsliga övergrepp.

  3. Man blir själv anklagad utan att förstå varför.

  4. Man blir utesluten

  5. Man får själsliga och psykosomatiska problem.

  6. Några (ytterst få) börjar ifrågasätta innehållet i Trosförkunnelsen.

Några funderingar från mig om hur det KAN gå till.

Ansvaret måste läggas på ledaren och inte på fotfolket. De gör som de lärt sig. "Du ska inte bry dig om ditt förnuft eller känslor".

Jag börjar fundera på om det kan vara som när Sam och Jane Whaley var de andliga förebilderna för LO (alla ni trosrörelsemedlemmar tar säkert avstånd från dem idag).

Jag minns från den tiden att man inte på egen hand fick kritisera "Guds smorde". Några reagerade när Whaleys besökte en trosförsamling i en annan stad. Man uppfattade hela mötet som ockult. De frågade sin lokale pastor som inte kunde svara, och insåg att man måste fråga UE för att få ett svar.

En person reste till Uppsala för att få klarhet. UE svarade att "djävulen skulle skratta åt denne person livet ut" (fritt ur minnet) om han ifrågasatte dessa Gudsmän.

Maria

Maria tack för din berättelse

Den är ytterligare ett bevis på det som vi redan känner till om trosrörelsen, att människor lämnas sargade och djupt kränkta. Med noll chans att få upprättelse. Men som du säger, det är ledarna som ska stå till svars, för att dom för människor vilse. Det är en stor hop av ryggdunkare, som agerar försvarsadvokater åt Ekman och co. Det vi andra försvarar, är det rena och sanna evangeliet. Där varje person är unik, skapad av Gud för att ha en sund relation med honom.

Det som Maria beskriver och varit med om, är ljusår ifrån sann kristendom. Det är ren sekterism och som alltid försvaras det av sektmedlemmarna. Och vad har dom för val, hålla med och vara med i gänget, annars utfrysning och ut i kylan.

Tänk nog visste Jesus om hur det skulle vara i ändens tid, och därför blev vi varnade. Villfarelsens makt skördar sina offer, därför behövs alla som vågar stå till Guds förfogande, och gå emot villolärorna och dess hantlangare. Att sen bli kallad ett och annat, det bjuder vi på. Jesus själv blev ju kallad djävul. Så en hälsning till alla som går emot och avslöjar trosrörelsen. Fortsätt i Jesu namn! Sanningen ska segra till slut!

 

 

Vittnesbörd