Specialintervju med en man som är på AL- Qaidas dödslista.

 Tv-prästen zakaria är apostel i den muslimska världen!

Zakarias är historiens första förkunnare som offentligt vågat ifrågasätta Koranen och islam omfattande villfarelser. Han är Guds utsände apostel till den muslimska världen”, säger flera arabiska pastorer i Mellanöstern.

På 1950-talet vigdes Zakarias Botros till präst i Kairo i sitt hemland Egypten. Zakarias är idag värd för ett 90 minuter långt TV-program som varje dag har ca 50 miljoner muslimska tittare i Nordafrika, Mellanöstern och Centralasien. Via Botros telefonjour tar cirka 1000 muslimer emot Kristus varje månad. En del kommer till tro genom direktsändningen, Zakarias hemsidor har dessutom miljoner besökare. Enligt Al-Qaida är Zakaria Botros ”en av världens mest eftersökta otrogna”. För hans liv har utlovats en belöningssumma på 60 000 000 dollar. Varför? Läs Zakarias mångåriga forskning som avslöjar Koranen, Allah och profeten Muhammed.

Ni predikar för muslimer. Vilket är ert motiv?

- Det är helt enkelt fråga om att rädda själar. Jag brukar säga att jag emot sätter mig islam men älskar muslimerna. För att de ska bli frälsta behöver jag visa på hur falsk religion islam egentligen är. Kristus uppmanade oss att sprida det goda budskapet. Det finns inga påbud som säger att vi ska nå hela världen förutom muslimerna.

Hur kom det sig att ni blev missionär i den muslimska världen?

- När jag var lite över 20 år blev jag präst. I Egypten där majoriteten av befolkningen är muslimer får kristna inte tala om religion med muslimer. Min äldre bror, som var en hängiven kristen, lärde sig den läxan alltför sent. När han hade vittnat för muslimer råkade han ut för deras angrepp. De skar tungan av honom och mördade honom. Jag har inte hatat muslimer, jag upplever bara ett starkt  behov av att berätta det goda budskapet för dem. Det förde naturligt med sig en massa problem. Jag förföljdes och hotades ständigt. Slutligen fängslades jag och torterades under ett år bara för den skull att jag hade predikat för muslimer.

Egyptiska soldater bröt sig in i mitt hem och och riktade sina gevär mot mitt Huvud. Utan att ange orsaken grep de mig och satte mig i en mycket liten cell tillsammans med andra gripna. I cellen var det väldigt hett, dålig ventilation och det fanns inga fönster eller ljus. Eftersom det var ont om utrymme och det inte fanns några sängar sov vi i tur och ordning på golvet. Det var syrebrist och vi turades om att sova vid dörrspringan för att få luft i våra näsborrar. Följden av det blev att jag fick njurinflammation. Myggorna besvärade oss. Maten bjöds i hinkar och vakterna spottade ofta i vår mat.

I ert TV-program jämför ni islam och kristendom....

- Jag tror att endast kristendomen kan erbjuda sanningen. Jag fördömer alla andra religionssystem och ser dem som människopåhitt och icke-gudomliga. Ett av Muammed största brott, som han inte kommer att förlåtas för, var att han förnekade Kristi nåd. Islam är den enda religion som hotar sina anhängare med döden om de förkastar religionen.

Straffet var från början ett sätt att ”köpa” anhängare och har lett till man hänger sig åt de värsta drifterna hos människan såsom makt, sex, rov och högmod. Historien talar sitt tydliga språk. Kristendomen spreds vitt och brett tack vare kristna som gav sina liv för sin tro på Kristus. Islam spreds med våld, genom förtryck, hot och genom att locka män till de lägsta önskningar en man kan ha. Islam är den mest vilseledande religionen.

Varför har muslimprästerna så svårt att föra en diskussion med er?

- Muslimerna har inte någon större fiende än sina egna skrifter speciellt (ursprungssamlingarna) hadith och sirah som ständigt besvärar muslimerna. Hittills har jag gjort över 500 TV-program som tar upp olika teman kring islam. I alla dessa program har jag använt islams texter som material, speciellt Koranen, hadith och ijma (berättelser om muslimläran).

Så vad kan islams imamer göra? Om jag försöker diskutera en fråga som jag lyfter fram utgående från islams texter och sharia så är de tvungna att hålla med Till exempel om det är tillåtet att ha bihustrur eller om det är förebyggande att dricka kamel urin. Deras enda strategi är att ignorera det jag tar upp eller att attackera mig som person. Islam är alltså ett maktmedel mer än en religion. Av vilken orsak måste en person hålla fast vid och skydda en religion som personen själv måste göra vettig, underkasta sig, begränsas av och som hela tiden kan tolkas om och så vidare?

Sanningen är att de flesta muslimer vet inte vad som står i deras egna texter. I allmänhet känner de till och följer på måfå islams fem pelare (de mest centrala förpliktelserna). De mer reflekterande muslimerna, som verkligen söker efter sanningen, vaknar till slut upp ur ett bedrägeri som presenterats för människor i 1 400 år.

Ni beslöt alltså att framföra de här sanningarna i ett TV-program som kan ses av hundratals miljoner muslimer i arabvärlden?

- År 2003 började jag predika evangelium för muslimer via ”Life TV”. Jag medverkade en gång i veckan. Jag avslöjade islams lögner och bjöd människor till Jesus Kristus. Min strategi går ut på att tala om fyra saker. Treenigheten – Gud som blev människa – Korsfästelsen – Bibeln tillförlitlighet. En annan strategi är att argumentera, föra polemik för att avslöja islam. I samband med det talar jag utgående från fem huvudpunkter.

(Text och intervju Hannu Haukka, MedieMission International, Robert spencer, FrontPage Magazin 6/2009 foto Hani H).

Vill du läsa mer om vad Zakarias Botros predikar och konfronteras med när det gäller muslimer och islam så läs hela artikeln på elvorochjanne.se " en artikel PDF om islam som bara måste läsas"

En mycket stark, frimodig och orädd Zakarias Botros som vi alla borde lära oss något av!

William Nielsen

 

 

  

Vittnesbörd